Het Blesje

Over ons

Het Blesje!


Kinderopvang ‘Het Blesje’ heeft één verticale groep met 16 kindplaatsen.

Een Verticale groep wilt zeggen dat de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar bij elkaar zitten.

Dit is een mooie leeftijdscombinatie omdat kinderen voornamelijk leren door dingen na te doen maar ook om aanvankelijk goed om te kunnen gaan met kinderen van verschillende leeftijden.

In de dagelijkse omgang met de kinderen hebben wij respect voor de natuur.

Op een boerderij sta je automatisch een stukje dichter bij de natuur.

Wij sluiten aan op onder andere de weersomstandigheden, seizoenen of bepaalde gebeurtenissen op de boerderij, zoals bv. de geboorte van een kalfje. In de buitenruimte en in de stal is van alles te beleven en te zien!

Dikwijls kunnen dingen worden meegenomen om er in de binnenruimte mooie creaties van te maken.

In de moestuin kunnen de kinderen zelf zien en beleven hoe bijvoorbeeld aardbeien, aardappelen of zonnebloemen groeien. In de keuken kunnen sommige producten met de kinderen weer verwerkt worden. ‘Mmmm… dat wordt smullen’.

Binnenruimte

De binnenruimte van kinderopvang ‘Het Blesje’ is extra groot voor kinderen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Door de grote raampartij aan de achterzijde van de binnenruimte is er een verbinding met de natuur, dit prachtige uitzicht straalt rust uit. Bij de inrichting van ‘Het Blesje’ is gekozen voor natuurlijke kleuren, die we op deze manier mooi kunnen combineren met het buitenleven.

Buitenruimte

Voor de kinderen hebben we een natuur-rijke speelweide aangelegd. Hier kunnen de kinderen lekker rollen, hollen, rijden en glijden. Er is een moestuin aangelegd waar de kinderen eigen groente en fruit kunnen kweken. Hierbij leren ze veel over de natuurlijke ontwikkeling van planten. Naast de speelweide voor de kinderen zijn er ook nog dieren aanwezig zoals: een paarden, poezen, honden, vissen en kippen, die geaaid en gevoerd mogen worden. Ons advies is om uw kind kleren aan te geven die vies mogen worden aangezien er veel buiten gespeeld wordt met natuurlijke materialen zoals zand en water en er gewerkt wordt met (water)verf, klei en lijm. Ook vinden wij het fijn dat u reserve kleding meebrengt voor als er iets mis gaat.

De boerderij

‘Het Blesje’ is gevestigd op een melkveebedrijf. Het zijn grote stallen waar de koeien lekker kunnen genieten van het eten of kunnen rusten in de ligboxen. De stal is erg ruim waardoor de koeien ook genoeg ruimte hebben om vrij rond te wandelen. Vanaf april t/m oktober gaan de koeien elke dag naar buiten om te grazen. En dat is natuurlijk een prachtig gezicht. Zowel de kinderen als de koeien zijn nieuwsgierig zie je wel!

INFO

16

Gelukkige kinderen

0 - 4 jaar

Leeftijd

07.15-18.15

Tijden

Onze medewerkers

Heee, Ik ben Celina eigenaar van ‘Het Blesje’, en vaste medewerker op de groep. Tijdens mijn opleiding wist ik het al snel, werken met kinderen is mijn grote passie. Zelf ben ik samen met mijn ouders en drie zusjes opgegroeid op de boerderij. Dit leven buitenaf, tussen de dieren waar alles groeit en bloeit en van alles te ontdekken is in de natuur. Dit is voor mij zo normaal maar zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik bedacht dat het echt mooi zou zijn om elk kind de kans te kunnen bieden ook (deels) op te groeien in deze bijzondere omgeving. Daarom ben ik na mijn opleiding mijn eigen agrarische kinderopvang gestart. Naast opgroeien in de natuur vind ik het heel belangrijk dat kinderen nog lekker kind mogen zijn. Mijn vriend (Patrick) is sinds 2017 werkzaam bij ons op het melkveebedrijf en wonen samen naast de boerderij.

Celina

Eigenares

Best ouder(s), Vanaf 1 december 2019 ben ik werkzaam bij 'Het Blesje'. Graag wil ik me even voorstellen. ik ben Margo Burggraaf, ben 33 jaar en woon in Etten-Leur samen met mijn ma en vier kinderen. Dol op kinderen ben ik zeker. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam in de kinderopvang. Agrarische kinderopvang is voor mij een nieuwe uitdaging. Het buiten leven, de natuur en dieren samen met de kinderen mogen ontdekken en beleven! ik heb er heel veel zin in!

Margo

Vaste medewerker

Hallo Papa's en Mama's, Graag wi ik mij even kort voorstellen. Mijn naam is Amanda Dekkers, 28 jaar oud. Ik ben getrouwd met Jarno en samen hebben wij een dochter genaamd Norah. Ik wel al een aantal jaren met veel liefde en plezier in de reguliere kinderopvang. De kinderen zien ontwikkelen en genieten daar word ik blij van. Ik vind het geweldig dat de kinderen bij ´Het Blesje´ kunnen opgroeien in de natuur en met de dieren. Ik ben erg blij dat ik daar onderdeel van mag worden. Vanaf maart 2020 verstrek ik het team van ´Het Blesje. Een nieuwe uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik hoop jullie en vooral jullie kinderen snel beter te leren kennen. Groetjes, Amanda

Amanda

Vaste medewerker

Hoi, ik wil me even voorstellen. Ik ben Jacqueline Nooijens. Ik ben een tante van Celina en de zus van boer Kees. Op deze boerderij ben ik geboren in 1969. Ik heb een gezin, een man en twee kinderen. Vanaf mijn 18de werk ik met mensen met een verstandelijke beperking. op het moment werk ik in Etten-Leur. Ik vind mijn werk nog heel erg leuk om te doen het is iedere dag anders en een uitdaging. Mijn hobby's zijn tennissen, lezen, in de tuin werken en bezig te zijn. Ik vind het ook heel leuk om Celina te helpen op haar kinderdagverblijf. Ik heb naast mijn baan en hobby's ook tijd en zin om in te vallen bij Celina. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Hoe kinderen met kleine stapjes steeds grotere mensen worden. Tot de volgende keer op 'Het Blesje'.

Jacqueline

Invalkracht

Mijn naam is Sam Aarts (16) . Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 op het Kellebeek College in Roosendaal. Vanaf volgend jaar ga ik de BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker volgen. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een veelzijdig beroep is en ik kinderen geweldig vind. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat kinderen veel buiten spelen, contact kunnen leggen met dieren en zo veel dingen over de natuur leren. Daarom ben ik blij dat ik stage mag lopen bij Het Blesje.   Buiten school werk ik bij het tuincentrum de Bosrand in Rijsbergen.

Sam

Stagair

Hallo, mag ik me even voorstellen. Ik ben Brigitte en woon samen met mijn man Robbert Peter en zoon Rick (19) in Etten-Leur. Vanaf september 2018 versterk ik het team van 'Het Blesje'. Ik zie de kinderen genieten van de omgeving, waarin we de dieren verzorgen en de koeien, kalveren, kippen, konijnen en poesjes eten kunnen geven. daarbij hoort ook het voeren van de vissen, waarbij het ook heel leuk is om in het weater te spatten en een nat pak te halen. dat was met het warme weer een heerlijke verkoeling. Zelf hebben wij thuis ook dieren. Vier schapen en vier kippen waar we erg van kunnen genieten. De afgelopen 16 jaar was ik werkzaam in de kinderopvang. Daarvoor ben ik 14 jaar werkzaam geweest bij SOVAK woonzorg en dagbesteding voor cliënten met een verstandelijke beperking. Beide banen heb ik altijd met plezier gedaan. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en daarnaast ondersteun ik de leiding bij Scouting Paulus.  Groetjes, Brigitte

Brigitte

Vaste medewerker

Hallo, ik ben Loes Grommen en ik ben 22 jaar. In 2019 ben ik afgestudeerd van de opleiding pedagogisch medewerker niveau drie. Door de kinderen zoveel mogelijk zelf te laten doen en zelf ta laten ontdekken, merk je hoeveel de kinderen eigenlijk al kunnen. Bij 'Het Blesje' geven ze de kinderen de kans om dit te ontdekken met de natuur en dieren. Ik werk bij 'Het Blesje' vanaf augustus 2019.

Loes

Vaste medewerker

Hallo allemaal! Ik zal mezelf kort eventjes voorstellen en wat over mezelf vertellen. Ik ben Stephanie Nouws 26 jaar en woon samen met mijn vriend Ralph en onze Berner Senner hond Zoey. Wij hebben een zoontje van 1 en ben nu in verwachting van de tweede. Ik werk sinds 5 jaar in de verstandelijk gehandicapten zorg, daarvoor deed ik de 3 jarige opleiding pedagogisch medewerker (kinderdagverblijf/BSO). Omdat destijds niet veel banen beschikbaar waren. ben ik verder gaan studeren en heb ik de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg gaan doen. Werken met mensen/kinderen is altijd al mijn passie geweest, het contact, de verzorging, de mooie en de minder mooie dingen die je met ze mee maakt, zijn voor mij in het werken met mensen/kinderen erg waardevol. Toen mijn nichtje Celina aan mij de vraag stelde of ik wel eens zou willen invallen als dat ndoig mocht zijn, zei ik gelijk ja! Hoe trots kun je zijn als grote nicht en daarbij dezelfde passie voor werk hebben! De afwisseling met mijn huidige werk bij Thomas huis in Etten-Leur en het af en toe weer mogen werken met kinderen bij 'Het Blesje, is een geluk. Werken op plekken waar je graag wilt zijn en doen wat je leuk vindt, geef je terug aan de mensen/kinderen. Ik hoop dat ik jullie allemaal snel een keer mag ontmoeten! Groetjes, Stephanie

Stefanie

Invalkracht

Ik ben Alma Husaj (18) en volg de opleiding gespecialiseerde pedagogische medewerker niveau 4 (leerjaar 2) in Breda. In mijn eerste leer jaar heb ik al stage gelopen bij Kober. Ik kom dit schooljaar stage lopen bij Het Blesje.   Ik heb deze richting gekozen omdat ik gek ben op kinderen en het een uitdaging vind om kinderen iets nieuws te leren. Ik vind het super leuk om met kinderen te werken en verschillende activiteiten uit te voeren met ze. Ook vind ik dieren en buiten zijn heel leuk en erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen daarom heb ik gekozen voor Het Blesje.   In mijn vrije tijd werk ik in een restaurant, speel ik hockey en ben ik graag met vrienden.

Alma

Stagair

Contact

Volg ons