Over ons

Het Blesje!


Kinderopvang ‘Het Blesje’ heeft twee verticale groepen met 26 kindplaatsen.

Een Verticale groep wil zeggen dat de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar bij elkaar zitten.

Dit is een mooie leeftijdscombinatie omdat kinderen voornamelijk leren door dingen na te doen maar ook om aanvankelijk goed om te kunnen gaan met kinderen van verschillende leeftijden.

In de dagelijkse omgang met de kinderen hebben wij respect voor de natuur.

Op een boerderij sta je automatisch een stukje dichter bij de natuur.

Wij sluiten aan op onder andere de weersomstandigheden, seizoenen of bepaalde gebeurtenissen op de boerderij, zoals bv. de geboorte van een kalfje. In de buitenruimte en in de stal is van alles te beleven en te zien!

Dikwijls kunnen dingen worden meegenomen om er in de binnenruimte mooie creaties van te maken.

In de moestuin kunnen de kinderen zelf zien en beleven hoe bijvoorbeeld aardbeien, aardappelen of zonnebloemen groeien. In de keuken kunnen sommige producten met de kinderen weer verwerkt worden. ‘Mmmm… dat wordt smullen’.

Binnenruimte

De binnenruimte van kinderopvang ‘Het Blesje’ is extra groot voor kinderen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Door de grote raampartij aan de achterzijde van de binnenruimte is er een verbinding met de natuur, dit prachtige uitzicht straalt rust uit. Bij de inrichting van ‘Het Blesje’ is gekozen voor natuurlijke kleuren, die we op deze manier mooi kunnen combineren met het buitenleven.

Buitenruimte

Voor de kinderen hebben we een natuur-rijke speelweide aangelegd. Hier kunnen de kinderen lekker rollen, hollen, rijden en glijden. Er is een moestuin aangelegd waar de kinderen eigen groente en fruit kunnen kweken. Hierbij leren ze veel over de natuurlijke ontwikkeling van planten. Naast de speelweide voor de kinderen zijn er ook nog dieren aanwezig zoals: een paarden, poezen, honden, vissen en kippen, die geaaid en gevoerd mogen worden. Ons advies is om uw kind kleren aan te geven die vies mogen worden aangezien er veel buiten gespeeld wordt met natuurlijke materialen zoals zand en water en er gewerkt wordt met (water)verf, klei en lijm. Ook vinden wij het fijn dat u reserve kleding meebrengt voor als er iets mis gaat.

De boerderij

‘Het Blesje’ is gevestigd op een melkveebedrijf. Het zijn grote stallen waar de koeien lekker kunnen genieten van het eten of kunnen rusten in de ligboxen. De stal is erg ruim waardoor de koeien ook genoeg ruimte hebben om vrij rond te wandelen. Vanaf april t/m oktober gaan de koeien elke dag naar buiten om te grazen. En dat is natuurlijk een prachtig gezicht. Zowel de kinderen als de koeien zijn nieuwsgierig zie je wel!

INFO

26

Gelukkige kinderen

0 - 4 jaar

Leeftijd

07.15-18.15

Tijden

Onze medewerkers

Heee, Ik ben Celina eigenaar van ‘Het Blesje’, en vaste medewerker op de groep. Tijdens mijn opleiding wist ik het al snel, werken met kinderen is mijn grote passie. Zelf ben ik samen met mijn ouders en drie zusjes opgegroeid op de boerderij. Dit leven buitenaf, tussen de dieren waar alles groeit en bloeit en van alles te ontdekken is in de natuur. Dit is voor mij zo normaal maar zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik bedacht dat het echt mooi zou zijn om elk kind de kans te kunnen bieden ook (deels) op te groeien in deze bijzondere omgeving. Daarom ben ik na mijn opleiding mijn eigen agrarische kinderopvang gestart. Naast opgroeien in de natuur vind ik het heel belangrijk dat kinderen nog lekker kind mogen zijn. Mijn vriend (Patrick) is sinds 2017 werkzaam bij ons op het melkveebedrijf en wonen samen naast de boerderij.

Celina

Vaste medewerker

Graag stel ik mezelf even voor aan jullie.   Mijn naam is Gwen van Beek ben 17 jaar en woon in Effen klein dorpje naast Breda. Ik doe de opleiding pedagogische medewerker niveau 3 BBL en mag hier bij het blesje mijn werkervaring opdoen in leerjaar 21/22 en 22/23. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Ik vind het leuk dat ik de ontwikkeling van de kinderen tussen de dieren en in de natuur kan meemaken en er een steentje aan kan bijdragen.

Gwen

Vaste medewerker

Hallo allemaal! Ik ben Lenna, 21 jaar en in februari ben ik gestart met een verkorte opleiding voor pedagogische medewerker.

Lenna

Invalkracht

Hallo! ik ben Roos Verwijmeren en woon samen met Niek en onze 2 meisjes in Etten-Leur. Vanaf januari 2022 kom ik het team van het Blesje versterken. Sommige ouders zullen mij misschien wel kennen als moeder van Lot en Noor of misschien wel als lid van de oudercommissie waar ik ander half jaar lid van ben geweest. Het blesje was voor mij daarom zeker niet onbekend. De keus om een carrière switch te maken naar waar ik eigenlijk voor geleerd had was daardoor niet moeilijk. Na jaren tussen de kleding te hebben gestaan kijk ik er erg naar uit om met jullie (B)engeltjes tussen de koeien te staan. Het lijkt mij heerlijk om ieder kind te zien ontwikkelen en dat vooral op hun eigen manier. Want hoeveel mooier is de wereld eigenlijk niet door kinderogen!? In mijn vrije tijd gaan wij er graag op uit met onze caravan of genieten we van het samenzijn met vrienden.

Roos

Vaste medewerker

Hallo ik ben Sam Aarts 17 jaar en woon in Etten-Leur Ik heb in 2020 stagegelopen bij ‘Het Blesje’ en vond dit superleuk. Na de zomervakantie start ik een nieuwe opleiding, ik ga gespecialiseerd pedagogisch medewerker BBL doen dus ik ga werken en leren. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag op de vrijdag ga ik dan naar school. ‘Het Blesje’ vind ik een superleuk kinderdagverblijf, omdat ik van dieren houd en het goed vindt voor de kinderen om lekker veel buiten te zijn.

Sam

Vaste medewerker

Hoi hoi! Ik ben Lizanne en ik ben 21 jaar. Ik kom uit Etten-Leur en werk al een tijdje bij het Blesje. Ik ben hier in 2022 be

Lizanne

Vaste medewerker

Hallo, mag ik me even voorstellen. Ik ben Brigitte en woon samen met mijn man Robbert Peter in Etten-Leur. We hebben 1 zoon Rick (20). Hij woont in Delft i.v.m. zijn studie. Sinds september 2018 versterk ik het team van 'Het Blesje'. Ik zie de kinderen genieten van de omgeving, waarin we de dieren verzorgen en de koeien, kalveren, kippen, konijnen, paarden, schapen en poesjes eten kunnen geven. Daarbij hoort ook het voeren van de vissen, waarbij het ook heel leuk is om in het water te spatten en een nat pak te halen. Dat was met het warme weer een heerlijke verkoeling. Zelf hebben wij thuis ook dieren. Drie schapen en 12 kippen waar we erg van kunnen genieten. De afgelopen 18 jaar was ik werkzaam in de kinderopvang. Daarvoor ben ik 14 jaar werkzaam geweest bij SOVAK woonzorg en dagbesteding voor cliënten met een verstandelijke beperking. Beide banen heb ik altijd met plezier gedaan. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en daarnaast ondersteun ik de leiding bij Scouting Paulus.   Groetjes, Brigitte

Brigitte

Vaste medewerker

Ik ben Mariette Nooijens en woon samen met Kees en Celina’s andere zussen op de boerderij en bij de kinderopvang van het Bles

Mariette

Invalkracht


Hallo allemaal, graag wil ik mezelf voorstellen aan jullie. Mijn naam is Ellie de Jong en ik woon in Prinsenbeek. Ik ben getrouwd met Ron en samen hebben we 3 lieve dochters. Na ruim 20 jaar in de bloemen gewerkt te hebben is mijn wens om met kinderen te werken uitgekomen. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken, ze te zien groeien en ontwikkelen. Ieder op hun eigen manier. Nadat ik nu bijna 3 jaar in Tilburg gewerkt heb vind ik het heerlijk om bij het Blesje te mogen komen werken en de natuur om me heen te voelen.

Ellie

Vaste medewerker

Hallo allemaal! Ik zal mezelf kort eventjes voorstellen en wat over mezelf vertellen. Ik ben Stephanie Nouws 26 jaar en woon samen met mijn vriend Ralph en onze Berner Senner hond Zoey. Wij hebben een zoontje van 1 en ben nu in verwachting van de tweede. Ik werk sinds 5 jaar in de verstandelijk gehandicapten zorg, daarvoor deed ik de 3 jarige opleiding pedagogisch medewerker (kinderdagverblijf/BSO). Omdat destijds niet veel banen beschikbaar waren. ben ik verder gaan studeren en heb ik de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg gaan doen. Werken met mensen/kinderen is altijd al mijn passie geweest, het contact, de verzorging, de mooie en de minder mooie dingen die je met ze mee maakt, zijn voor mij in het werken met mensen/kinderen erg waardevol. Toen mijn nichtje Celina aan mij de vraag stelde of ik wel eens zou willen invallen als dat ndoig mocht zijn, zei ik gelijk ja! Hoe trots kun je zijn als grote nicht en daarbij dezelfde passie voor werk hebben! De afwisseling met mijn huidige werk bij Thomas huis in Etten-Leur en het af en toe weer mogen werken met kinderen bij 'Het Blesje, is een geluk. Werken op plekken waar je graag wilt zijn en doen wat je leuk vindt, geef je terug aan de mensen/kinderen. Ik hoop dat ik jullie allemaal snel een keer mag ontmoeten! Groetjes, Stephanie

Stephanie

Invalkracht

Hoi, ik wil me even voorstellen. Ik ben Jacqueline Nooijens. Ik ben een tante van Celina en de zus van boer Kees. Op deze boerderij ben ik geboren in 1969. Ik heb een gezin, een man en twee kinderen. Vanaf mijn 18de werk ik met mensen met een verstandelijke beperking. op het moment werk ik in Etten-Leur. Ik vind mijn werk nog heel erg leuk om te doen het is iedere dag anders en een uitdaging. Mijn hobby's zijn tennissen, lezen, in de tuin werken en bezig te zijn. Ik vind het ook heel leuk om Celina te helpen op haar kinderdagverblijf. Ik heb naast mijn baan en hobby's ook tijd en zin om in te vallen bij Celina. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen. Hoe kinderen met kleine stapjes steeds grotere mensen worden. Tot de volgende keer op 'Het Blesje'.

Jacqueline

Invalkracht

Hoi, Ik ben Marily, getrouwd met René en samen hebben wij twee kinderen. Het was mooi om te zien hoe wij onze kinderen op onze eigen boerderij hebben zien opgroeien.  Op een boerderij is veel ruimte en altijd wat te beleven.  Hoe mooi kan het zijn dat de kinderen bij “Het Blesje” dat zelf mogen ervaren en dat ik daar  binnenkort deel van mag gaan uitmaken. Met veel zin start ik een verkorte opleiding tot pedagogisch medewerker.  Zodat ik dit samen met mijn zorg achtergrond, affiniteit met de landbouw en creatieve hobby’s in kan  gaan zetten voor de blije vrolijke kinderen van “Het Blesje”. Groetjes Marily.

Marily

vaste medewerker