OUDERS

Oudercommunicatie

Bij ‘Het Blesje’ vinden we het belangrijk dat ouders betrokken worden bij de activiteiten van onze kinderopvang. Dit komt voor het grootste gedeelte tot stand in het dagelijkse contact bij het breng- en haalmoment. Daarnaast heeft elk kind, tot 12 maanden, een eigen schriftje waarin de medewerkster(s) elke dag belangrijke gegevens noteren. Ze beschrijven hoe de dag verlopen is en wat het kind gedaan heeft, maar ook grappige voorvallen of praktische informatie. Bovendien kunt u straks via de ouderlogin een beeld krijgen van leuke activiteiten en mooie momenten die onze medewerkers, vooral via foto’s, zullen overbrengen. Voor kinderen boven de 12 maanden vindt de overdracht mondeling plaats. Jaarlijks zal er een observatie plaatsvinden, waar U als ouders een verslag van krijgt. Aan de hand van deze observatie zal er ook een gesprek plaatsvinden over de ontwikkeling en het welbevinden van uw kind. Het spreekt voor zich dat er altijd gelegenheid is om op eigen initiatief een gesprek te plannen.

Oudercommissie

Het is belangrijk dat de ouders kunnen meedenken bij de belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). Onze oudercommissie (OC), waarin drie ouders zitting kunnen hebben, heeft een adviserende rol en behartigt de belangen van de ouders en de kinderen. Naast het bevorderen van de inspraak van de ouders kan de OC meedenken en helpen bij het organiseren van allerlei activiteiten. Het is mogelijk dat de OC u als ouder benadert om bijvoorbeeld uw mening te vragen over bepaalde zaken. Als ouder kunt u ook bij de OC uw vragen, opmerkingen en ideeën met betrekking tot onze kinderopvang kwijt. bovendien kunt u zelf actief deelnemen aan de OC wanneer er plaatsen vrijkomen. Het mailadres van de oudercommissie is: oudercommissiehetblesje@gmail.com.

EVEN Voorstellen...

Hallo allemaal!

Mijn naam is Nikki en samen met mijn vriend Jelmer zijn wij zo’n 8 maanden geleden voor het eerst ouders geworden van onze mooie dochter Bobbi (8mnd).

Wij kenden Het Blesje al via Margo en wisten ook al heel snel dat we dit voor Bobbi fantastisch zouden vinden.
Wat is er voor een kind nu heerlijker dan lekker buiten te ravotten en het boerderij gevoel te mogen ervaren? Daarnaast zijn wij zelf enorme dier- en natuurliefhebbers en vinden wij het belangrijk dat onze dochter dit ook meekrijgt in haar opvoeding.

Jelmer werkt als consultant en zelf ben ik als pedagogisch beleidsmedewerker werkzaam in de kinderopvang. Ik weet dan ook hoe belangrijk en fijn het is om betrokken ouders te hebben binnen je organisatie. Heel recent ben ik onderdeel mogen worden van de oudercommissie en kijk uit naar een geweldige tijd bij Het Blesje :)!

Hallo allemaal, mijn naam is Susanne, 32 jaar en moeder van Teun (2) en Saar (6 maanden). Teun is een echt buitenkind en na een korte introductie wisten wij gelijk dit is zijn plek. Hij is van maandag tot woensdag bij de Uiltjes te vinden, Saar zit bij de Muisjes. Beiden komen iedere keer moe, vies en ontzettend blij thuis!

 

Ik werk vier dagen in de week als Supply Chain Engineer bij Thetford. Mijn man Tom, is mede-eigenaar van een adviesbureau in de glastuinbouw.

 

Onze kinderen brengen een groot deel van de week door bij het Blesje, daarnaast vind ik het leuk om betrokken te zijn bij het wel en wee binnen het blesje maar ook om de stem van de ouders op de juiste momenten te kunnen vertegenwoordigen.

Hoi allemaal! Ik ben Sofie, de mama van twee vrolijke boefjes Sep (bijna 3 jaar) en Juul (bijna 1,5 jaar) Verpaalen, die ieder op hun eigen manier genieten van hun tijd op kinderdagverblijf 't Blesje. Nu ik letterlijk zie hoe mijn kindjes hier op hun plek zitten en floreren, geeft dat mij nog meer vertrouwen in de manier van werken van' Het Blesje´. 

 

Wij wonen met ons gezinnetje in het mooie Zundert en onze zoontjes gaan beiden 1 dag in de week (op vrijdagen) naar ´Het Blesje´, bij groep de Muisjes. Waar Sep lekker zijn ogen uitkijkt en vol verwondering als gevoelig ventje alles van de boerderij in zich opneemt en nu de tijd voelt om het boevenpad op te gaan met zijn' 'partner in crime', zal Juul juist meteen en recht op zijn doel afgaan om bijvoorbeeld midden tussen de koeien door het stro rollen of met jong en oud een potje te stoeien. Allebei hartstikke op hun plek daar dus in de verticale groepen. In de eerste instantie is Sep gestart op een ander kinderdagverblijf in de buurt, maar we merkten aan hem dat hij steeds overprikkeld en oververmoeid thuis kwam. We zijn daarom op zoek gegaan naar een kinderdagverblijf wat meer aansloot op onze (opvoed-)visie en meer bij een gevoelig buitenkind als Sep pastte. De ruimte op de boerderij, het buitenleven, het laagdrempelige karakter met fijn persoonlijk contact met de pedagogisch medewerkers, de diertjes, het leek bijna te mooi om waar te zijn. Met destijds een tweede op komst leek het ons perfect om de overstap te maken naar 't Blesje. En wat zijn we blij met onze keuze! 

 

Ik ben zelf orthopedagoog van beroep. Binnen mijn werk in een praktijk voor Kinderpsychologie bieden we op vooral een laagdrempelige en creatieve manier, aansluitend op de belevingswereld van het kind, therapie op maat aan. Een werkwijze die zowel in werk als prive voor mijn eigen kindjes vanuit de keuze voor 't Blesje dus helemaal doorstraalt met de prachtige vergelijkbare visie van 't Blesje. Dat vind ik ook zo mooi aan het Blesje; ieder kindje ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo, op zijn of haar manier, met de natuur als uitgangspunt. 

 

Tekenen, schilderen en op andere manieren creatief bezig zijn, zijn mijn hobby's, maar echt knutselen zit er voor mijn mannen (nog) niet helemaal in. Die zijn veel liever buiten bezig, met schovels en graafmachines in het zand, tussen de diertjes die ze eten mogen geven en kunnen aaien, en tussen de plantjes om te verzorgen (net als papa, die op de boomkwekerij werkt). Dat betekent dus lekker iedere vrijdagavond goed in bad ;) 

 

Zodoende leek het mij vanuit het pedagogisch EN creatief oogpunt heel leuk om op mijn manier een bijdrage te kunnen leveren binnen de oudercommissie en hoop ik hiermee ook een aanvulling te kunnen zijn op de andere krachtige ouders hierin die op hun manier een steentje bijdragen. Tot gauw ziens! 

 

Hoi allemaal, ik ben Anne, trotse moeder van Fenne (ruim 2 jaar), Roel en Stijn (een tweeling van 4 maanden). Fenne gaat inmiddels alweer 2 jaar naar het Blesje, waar ze het geweldig naar haar zin heeft. ‘S ochtends zegt ze nog net gedag en als ik haar ophaal wil ze soms pas mee als ze nog even heeft geholpen met het voeren van de koeien of als ze nog een klein stukje heeft meegewandeld. Het is heerlijk om te zien hoezeer Fenne het naar haar zin heeft met de leidsters en hoe fijn ze het vele buiten zijn en met de dieren zijn vindt, er was dan ook geen enkele twijfel dat we ook onze tweeling bij het Blesje naar de opvang wilden laten gaan.

Ik ben lid geworden van de oudercommissie omdat ik graag meer betrokken wilde zijn en het leuk vindt om mee te denken met het Blesje en de andere ouders. Mocht je vragen hebben, benader de oudercommissie (of mij) dan vooral!