OUDERS

Oudercommunicatie

Bij ‘Het Blesje’ vinden we het belangrijk dat ouders betrokken worden bij de activiteiten van onze kinderopvang. Dit komt voor het grootste gedeelte tot stand in het dagelijkse contact bij het breng- en haalmoment. Daarnaast heeft elk kind, tot 12 maanden, een eigen schriftje waarin de medewerkster(s) elke dag belangrijke gegevens noteren. Ze beschrijven hoe de dag verlopen is en wat het kind gedaan heeft, maar ook grappige voorvallen of praktische informatie. Bovendien kunt u straks via de ouderlogin een beeld krijgen van leuke activiteiten en mooie momenten die onze medewerkers, vooral via foto’s, zullen overbrengen. Voor kinderen boven de 12 maanden vindt de overdracht mondeling plaats. Jaarlijks zal er een observatie plaatsvinden, waar U als ouders een verslag van krijgt. Aan de hand van deze observatie zal er ook een gesprek plaatsvinden over de ontwikkeling en het welbevinden van uw kind. Het spreekt voor zich dat er altijd gelegenheid is om op eigen initiatief een gesprek te plannen.

Oudercommissie

Het is belangrijk dat de ouders kunnen meedenken bij de belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). Onze oudercommissie (OC), waarin drie ouders zitting kunnen hebben, heeft een adviserende rol en behartigt de belangen van de ouders en de kinderen. Naast het bevorderen van de inspraak van de ouders kan de OC meedenken en helpen bij het organiseren van allerlei activiteiten. Het is mogelijk dat de OC u als ouder benadert om bijvoorbeeld uw mening te vragen over bepaalde zaken. Als ouder kunt u ook bij de OC uw vragen, opmerkingen en ideeën met betrekking tot onze kinderopvang kwijt. bovendien kunt u zelf actief deelnemen aan de OC wanneer er plaatsen vrijkomen. Het mailadres van de oudercommissie is: oudercommissiehetblesje@gmail.com.

EVEN Voorstellen...

Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Koen. Celina heeft mij in het voorjaar van 2023 gevraagd om naast alle actieve moeders ook een vader in de oudercommissie te hebben.

Ik vind het super leuk iets terug te kunnen doen binnen de mooie opvang die Celina met haar familie heeft neergezet.

 

Debby en ik komen al enkele jaren met Hanne (3) en Tuur (2) bij het Blesje en zijn voorlopig nog van de partij met onze pas geboren 'Rein'.

Beide kinderen gaan met veel enthousiasme naar het Blesje en hebben het heel de week over ‘Tractors, Tekenen, Koeien, Boer ‘Kees’ en de lieve Juffen’.

 

We zijn beide opgegroeid in Huijbergen. Na verschillende studies ben ik in Breda gaan wonen en inmiddels zijn we 4 jaar geleden verhuisd naar een nieuwbouwwijk in Rijsbergen.

 

Graag ben ik buiten en op verschillende manieren actief in de natuur. Dit willen we onze kinderen meegeven en vooral zelf laten ontdekken.

 

Ik heb een Elektrotechnische en Technisch Bedrijfskundige achtergrond en werk nu als projectleider in de Industriële Automatisering en Informatisering bij Croonwolter&dros TBI.

Debby staat voor een groep 1-2-3 op een kleine basisschool te Chaam. Via haar krijg ik thuis dan ook verschillende leermethodes mee overeenkomend met de visie van het Blesje. Ze ervaart hoeveel een kind meteen al moet op de basisschool.

Hoe fijn is het dan dat de kinderen tot ze naar de basisschool gaan nog lekker vrij gelaten worden in hun ontwikkeling bij het Blesje.

 

Hoi allemaal, ik ben Anne, trotse moeder van Fenne (ruim 2 jaar), Roel en Stijn (een tweeling van 4 maanden). Fenne gaat inmiddels alweer 2 jaar naar het Blesje, waar ze het geweldig naar haar zin heeft. ‘S ochtends zegt ze nog net gedag en als ik haar ophaal wil ze soms pas mee als ze nog even heeft geholpen met het voeren van de koeien of als ze nog een klein stukje heeft meegewandeld. Het is heerlijk om te zien hoezeer Fenne het naar haar zin heeft met de leidsters en hoe fijn ze het vele buiten zijn en met de dieren zijn vindt, er was dan ook geen enkele twijfel dat we ook onze tweeling bij het Blesje naar de opvang wilden laten gaan.

Ik ben lid geworden van de oudercommissie omdat ik graag meer betrokken wilde zijn en het leuk vindt om mee te denken met het Blesje en de andere ouders. Mocht je vragen hebben, benader de oudercommissie (of mij) dan vooral! 

Hoi, ik ben Linda en samen met Maarten hebben wij twee prachtige zonen Thomas (juli ‘18) en Jens (‘20). Momenteel zit Jens op de dinsdag en donderdag in de groep de Uiltjes. Thomas heeft nagenoeg vanaf het begin bij het Blesje gezeten. Voor hem was dit erg fijn, aangezien het een gevoelig mannetje is die af en toe moet ontladen door lekker buiten te zijn. Water en zand zijn dan al voldoende. Zelf ben ik op een steenworp afstand van de boerderij van Nooijens opgegroeid, dus toen Celina het Blesje begon was het voor ons meteen duidelijk dat wij onze kinderen het ook gunnen om op een boerderij op te kunnen groeien. Momenteel kunnen we die vrijheid, zoals ik gewend was vanuit mijn jeugd, niet bieden, daarom is het des te fijner dat we dat bij het Blesje gevonden hebben. Thomas heeft een superfijne tijd gehad en erg veel geleerd om samen met andere kindjes te zijn. Dit heeft hem een goede start op school gegeven. Jens is ook helemaal in zijn element op de boerderij en heeft vaak aan het eind van de dag nog geen zin en tijd om mee naar huis te gaan omdat er nog kalfjes eten gegeven moeten worden of iets dergelijks. Met mijn lidmaatschap bij de oudercommissie hoop ik mijn steentje te kunnen bijdrage aan het blesje en dat we de mooie missie voort kunnen zetten zodat er nog veel kindjes lekker in de natuur kunnen opgroeien, ieder op zijn eigen manier en tempo.