Het Blesje

OUDERS

Oudercommunicatie

Bij ‘Het Blesje’ vinden we het belangrijk dat ouders betrokken worden bij de activiteiten van onze kinderopvang. Dit komt voor het grootste gedeelte tot stand in het dagelijkse contact bij het breng- en haalmoment. Daarnaast heeft elk kind, tot 12 maanden, een eigen schriftje waarin de medewerkster(s) elke dag belangrijke gegevens noteren. Ze beschrijven hoe de dag verlopen is en wat het kind gedaan heeft, maar ook grappige voorvallen of praktische informatie. Bovendien kunt u straks via de ouderlogin een beeld krijgen van leuke activiteiten en mooie momenten die onze medewerkers, vooral via foto’s, zullen overbrengen. Voor kinderen boven de 12 maanden vindt de overdracht mondeling plaats. Jaarlijks zal er een observatie plaatsvinden, waar U als ouders een verslag van krijgt. Aan de hand van deze observatie zal er ook een gesprek plaatsvinden over de ontwikkeling en het welbevinden van uw kind. Het spreekt voor zich dat er altijd gelegenheid is om op eigen initiatief een gesprek te plannen.

Oudercommissie

Het is belangrijk dat de ouders kunnen meedenken bij de belangrijke onderwerpen betreffende de opvang van hun kind(eren). Onze oudercommissie (OC), waarin drie ouders zitting kunnen hebben, heeft een adviserende rol en behartigt de belangen van de ouders en de kinderen. Naast het bevorderen van de inspraak van de ouders kan de OC meedenken en helpen bij het organiseren van allerlei activiteiten. Het is mogelijk dat de OC u als ouder benadert om bijvoorbeeld uw mening te vragen over bepaalde zaken. Als ouder kunt u ook bij de OC uw vragen, opmerkingen en ideeën met betrekking tot onze kinderopvang kwijt. bovendien kunt u zelf actief deelnemen aan de OC wanneer er plaatsen vrijkomen. Het mailadres van de oudercommissie is: oudercommissiehetblesje@gmail.com.

EVEN Voorstellen...

Beste ouders, ik ben Maickel van de Kamp, vader van Liv (ruim 2,5 jaar) en Tijn (11 maanden).

Liv en Tijn komen op dinsdag, donderdag en vrijdag bij de Uiltjes spelen. Ze vinden de dieren prachtig en lekker buitenspelen in zowel goed als slecht weer vinden ze fantastisch. 


Ik vind het belangrijk dat zij in een veilige en leuke omgeving opgroeien met fijne mensen om zich heen. Ook vind ik het erg prettig dat zij bij Het Blesje zoveel buiten kunnen spelen met alle ruimte en tussen de dieren. Wij rijden daar zelfs graag een stukje voor heen en weer, want wij wonen in de Schoenmakershoek in Etten-Leur. Zowel Liv als Tijn gaan altijd met veel plezier naar "de koetjes" en alle anderen dieren op de boerderij. Allebei hebben ze grootse verhalen aan het eind van de dag. 


Als lid van de oudercommissie deel ik mijn visie als ouder en zo hoop ik bij te dragen aan het speelplezier van de kinderen en het verbeteren van de bedrijfsvoering van Het Blesje. Heb je vragen/aanbevelingen of wil je ons komen versterken, neem dan zeker contact met ons op!

Hi allemaal, mijn naam is Nophar Sapir en ben de moeder van Jonas (2 jaar). Jonas komt iedere donderdag naar Het Blesje. Hij vindt het daar helemaal geweldig en ik krijg hem dan ook altijd met moeite mee naar huis! De reden dat mijn vriend en ik gekozen hebben voor deze opvang is omdat ze veel buiten zijn. Iets wat wij beide erg fijn vinden. We hadden meteen een heel fijn gevoel bij Het Blesje, en wat ze de kinderen kunnen bieden. Hoe heerlijk is het dat ze kunnen spelen tussen de koeien, en om leren gaan met de kippen, geiten én de moestuin. Op dit moment ben ik niet aan het werk na een lastige periode, en voor nu is dat fijn. Want mijn vriend is beroeps militair en daarvoor weinig thuis. Ik heb me opgegeven voor de oudercommissie omdat ik het leuk vind om dingen te organiseren voor de ouders en ervoor te zorgen dat onze kinderen een mooie en leerzame tijd krijgen. Groetjes, Nophar 

Ik ben Yordy, de trotse papa van Hanna. Hanna is een vrolijke meid van 10 maanden oud. Ze is meestal op dinsdag en donderdag bij het Blesje, op woensdag is ze bij opa en oma en de rest van de week lekker thuis bij Mama. Zodra wij hoorde van het Blesje zijn wij direct gaan kijken en waren gelijk overtuigd dat dit een plek is waar wij Hanna twee dagen in de week wilde laten spelen; buitenaf en tussen de dieren. Zelf wonen wij al bijna tien jaar in het buitengebied van Etten-Leur en houden van de ruimte, natuur en beesten om ons heen. We hebben geiten en kippen waar Hanna helemaal weg van is.
 
Ik werk fulltime als manager bij een ingenieursbureau in de branche van industriële automatisering. Mijn vrouw Charlotte is marketing manager bij een farmaceut in diergeneesmiddelen.
 
Ik heb me aangemeld bij de oudercommissie omdat ik het interessant vind dat het Blesje een startende lokale onderneming is. Aangezien wij als het goed nog wel een aantal jaren aan het Blesje verbonden zijn hoop ik hier vanuit het perspectief van de ouders mijn steentje aan bij te kunnen dragen. 

Hoi allemaal, Ik ben Marjolein Stuijts- Moerkens, mama van Toby ( 2 jaar 3 mnd.).

Toby komt iedere dinsdag naar het Blesje. Al toen we in verwachting waren van Toby kwam het Blesje in beeld. Na de eerste kennismaking wisten we direct dat dit een schitterende plek is voor Toby. Waar we hem met een gerust hart lekker kunnen laten spelen.


De ruimte, het spelen tussen de diertjes, het vele buiten zijn, leren en ontdekken tussen het gras en de moestuin. Hij vindt het hier fantastisch! Daar rijden we elke dinsdag met plezier voor vanuit Hoeven. Zelf werk ik als pre en postnataal coach waarin ik zwangere en pas bevallen dames train op sportief vlak. Ik vind het dan ook heel erg belangrijk om een veilige maar gezellige omgeving te creëren voor (a.s.) moeders.

Eentje waarin ze even een momentje voor zichzelf hebben. Waarin geen taboe is en alles bespreekbaar is. Dat is ook wat ik erg terug kan vinden in bij het Blesje. Ik heb me aangemeld voor de oudercommissie om mijn steentje bij te kunnen dragen met het organiseren van leuke dingen voor ouders en de kindjes, maar ook om een luisterend oor te kunnen zijn voor ouders en vragen te beantwoorden als die er zijn. Groetjes

Hoi! ik ben Roos de moeder van een klein vrolijk boefje genaamd Lot.

Onze dochter is 1 jaar en komt iedere vrijdag ravotten bij ‘Het Blesje’. Lot, ik en haar papa Niek wonen samen in Etten-Leur. Ik ben assistent shopmanager bij de Shoeby in Etten-Leur waarbij ik 3 dagen in de week creativiteit kwijt kan in de kleding.


Lot gaat naast ‘Het Blesje’ ook lekker om de week spelen bij een van haar oma’s en op zaterdag is het altijd papadag! Wij waren in eerste instantie niet op zoek naar een wekelijkse opvang maar na een eerste ontmoeting met Celina en Mariëtte en het zien van de opvang waren wij al heel snel overstag, hier zouden we graag onze dochter heen brengen!


Wij vielen meteen voor het eerlijke, natuurlijke en ruimtelijke van deze opvang voor ons bieden de leidsters van ‘Het Blesje’ precies wat een jong kind nodig heeft. Een stabiele basis met enorm veel ruimte voor hun eigen ontwikkelingen. Ik heb me aangemeld bij de oudercommissie zodat ik mijn steentje bij kan dragen om nog meer leuke en onvergetelijke momenten samen te beleven.