Organisatie

De organisatie van ‘Het Blesje’ is vooral in handen van mijn moeder en mijzelf. Ik ben gekwalificeerd om de kinderen op te vangen en te begeleiden. Mijn moeder zal op de achtergrond alle bijkomende werkzaamheden ondersteunen. Mijn vader en partner zullen de kinderen, onder mijn begeleiding, laten zien wat er allemaal komt kijken op een boerderij. Na de opstart is het mogelijk dat enkele nieuwe pedagogisch medewerkers ons team zullen gaan versterken. Wij willen graag zoveel mogelijk “vaste gezichten” voor uw kind. Agrarische kinderopvangondernemers ontmoeten elkaar via de ‘VAK’. Ze gaan met elkaar op zoek naar de mogelijkheden om de voordelen van kinderopvang op de boerderij zo goed mogelijk te benutten . Alle organisaties die zich hierbij aansluiten, volgen de cursus ‘Groene Pedagogiek’.


Het Blesje heeft veel kwaliteit te bieden


Verzorgen

Samen de dieren verzorgen met de boer. Kinderen maken sneller sociale contacten via de dieren, wat zorgt voor gespreksstof. Dieren brengen elke dag wat anders met zich mee. De ene keer zal er iets aan de hand zijn met het dier, denk aan bijv. ziekten of juist enthousiaste dieren. Ook de geboorte van nieuw leven of juist het doodgaan krijgt een plek tijdens de begeleiding van uw kind op onze boerderij.

hetblesje


Groeien

‘Het Blesje’ heeft buiten een natuurrijke omgeving waar kinderen spelenderwijs dingen zelf gaan ontdekken. Naast de speelweide is een moestuin en een dierenweide aanwezig. En natuurlijk is er ook geregeld tijd om in onze weilanden te spelen. De ruimte van het kinderdagverblijf staat in directe verbinding met buiten door de grote raampartij aan de achterzijde.

hetblesje


Voeding

De voeding die kinderen krijgen bij ‘Het Blesje’ wordt zoveel mogelijk zelf gekweekt in eigen tuin. Het is leuk om met kinderen te praten over de herkomst van de voeding. Maar ook leren we ze wat we kunnen doen als het brood bijv. oud is. We gooien het niet weg, maar geven het samen met de kinderen aan de dieren. Daarnaast is het zien groeien en bloeien van groenten en fruit in de moestuin erg leerzaam.Locatie

‘Het Blesje’ is gelegen op een boerderij met koeien en kalveren. Aangrenzend aan onze weilanden is een prachtig natuurgebied met een ecologische verbindingszone, poelen en bossen. Kortom genoeg plaats voor de kinderen om te spelen en zich uit te leven.